dimarts, 7 de gener del 2014

Tasca de prevenció de drogues al Museu del Ter




Del 13 al 24 de gener de 2014 hi haurà instal·lada al Museu del Ter l’exposició “Controles? els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum” que la Diputació de Barcelona ha preparat per prevenir el consum de drogues i per explicar-ne els seus riscos.
Aquesta exposicio és itinerant i estarà a Manlleu a partir del 13 de gener i durant 2 setmanes.
És una exposició que va adreçada a adolescents entre 12 i 15 anys però també a pares i mares, professionals de l‘àmbit educatiu, de serveis socials, de la salut i a la població en general. L’exposició pretén proporcionar informació sobre drogues i treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum, promoure actituds responsables entre els joves i reflexionar sobre l’estil educatiu dels pares i mares per prevenir el consum de drogues dels fills i filles.
 
La sessió dirigida als pares que es farà el dia 16 de gener de 2014 al Museu del Ter.
No pensem que, perquè nosaltres som escola primària, això no ens toca o ens queda lluny, si bé els pares i families de nens i nenes de cicle superior (5è i 6è) ho tenen a tocar i estan a un pas de la secundària.

En aquesta sessió no és  tant la informació sobre alcohol, tabac i cannabis del que es parlarà, sinó més aviat de quines actituds, segons els valors que volem viure en la família, convé tenir en les nostres normes, límits  i com podem millorar la comunicació amb els joves i adolescents sobre aquests temes. En la infància aquests estils educatius comencen “ a muscular-se” i és en l’adolescència on cal continuar mantenint-nos ferms en aquests valors i actituds.

Recordeu: dijous dia 16 de gener a 2/4 de 8 de la tarda al Museu del Ter hi haurà la xerrada adreçada a mares i pares. Aquesta xerrada és oberta a tothom i cal inscriure’s a les escoles o per correu electrònic a educacio@manlleu.cat.

 

AMPA Pompeu Fabra

Comissió Pla d’entorn

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada