dimecres, 22 de gener del 2014

AJUNTAMENT DE MANLLEU - NOTA DE PREMSA



 20 de gener de 2014


AJUNTAMENT DE MANLLEU
Àrea de Serveis Personals – Cultura

Una vintena de mares i pares assisteixen a la xerrada de "Controles"

El passat dijous dia 16 de gener un grup de mares i pares van visitar l’exposició Controles? i van assistir a la xerrada emmarcada en el programa de la Xarxampa del Pla Educatiu d’Entorn sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum



Una de les psicòlogues de la Diputació de Barcelona va ser l’encarregada de fer la xerrada del passat dijous. Comentava que amb els joves, sobretot en adolescents de 12 a 15 anys, cal treballar molt la fase de "presa de decisió", que és el primer pas davant el consum d’una substància. El cervell, en els adolescents i joves, està en desenvolupament fins als 21 anys. És important doncs vetllar per l’abstenció, i que si hi ha consum com més tard es comenci millor.

A continuació va anar desgranant les característiques del tabac, l’alcohol i el cànnabis i quins són els seus efectes en la modificació de la conducta i la percepció. Un consum continuat pot portar a una addicció.

Durant l’explicació les persones assistents van poder anar preguntant i aportant les seves experiències. Entre les qüestions va sortir el tema del Cantabars de Manlleu i com cada família ho gestiona. Va comentar que es constata que els joves amb més autoestima estan més protegits de cara a l’addicció, a diferència dels joves que viuen

en famílies desestructurades, així com els que presenten un acusat fracàs escolar.

L’exposició "Controles?" es pot visitar al Museu del Ter de dilluns a divendres fins al dia 24 de gener els matins de 9,30 a 14,30h i dissabtes i diumenges de 10 a 14h. Consta de tres parts: Una dedicada als adolescents de 12 a 15 anys, l’altra als joves a partir de 16 anys i la tercera a pares i mares.

Manlleu, gener de 2014
Gabinet de Comunicació


AJUNTAMENT DE MANLLEU

93 851 55 93

comunicacio@manlleu.cat



Persona de contacte: Betlem Parés, 93 851 5593
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada